Användare

Förutom registrerade medlemmar kan även andra användare tillåtas inloggning. De användare som redan finns registrerade visas i en lista med uppgift om användarnamn, namn och observatör.

inst_allm_anv_lista

Registrera eller redigera användare

Vid registrering av en ny användare (eller redigering av befintlig) finns det möjlighet att registrera följande uppgifter:

AnvändarnamnEtt unikt användarnamn som används vid inloggning
LösenordLösenord för inloggning
RepeteraRepetition av lösenordet (måste vara samma som i fältet Lösenord för att godkännas)
FörnamnAnvändarens förnamn
EfternamnAnvändarens efternamn
ObservatörEn observatör har endast LÄS-behörighet till registret och kan därmed inte förändra något (se men inte röra).
inst_allm_anv_redigera

Behörighet

Det finns två typer av behörigheter för registrerade användare; Administratör eller Observatör. Om användaren inte sätts som observatör kommer den automatiskt att bli administratör.

Administratör

En administratör kommer åt samtliga delar av Mawik Medlem WEB och har fullständiga behörigheter. Enda begränsningen är att man inte kan ändra sina egna behörighetsinställningar.

Observatör

En observatör kommer likt en administratör åt samtliga delar i Mawik Medlem WEB men kan inte spara några förändringar. Alla Spara-knappar är inaktiverade samt alla knappar som utför någon typ av uppdatering/förändring av databasen.

Ta bort användare

En registrerad användare kan raderas från systemet genom att klicka på användaren i listan och sedan på knappen Ta bort.